Uppförandekod

På bloggen håller vi en god ton mot varandra och vi håller oss till ämnet när vi kommenterar.

Kränkande, stötande eller olagliga inlägg och inlägg som utgör reklam för varor eller tjänster skrivs ut och registreras i ett eget ärende och tas bort omedelbart från bloggen i enlighet med gällande rutin. Skogsstyrelsen uppmanar användare att rapportera kränkande innehåll. Skogsstyrelsen förbehåller sig rätten att blockera användare som inte följer bloggens uppförandekod.

Inlägg som uppfattas som spam kommer att tas bort. Det kan exempelvis vara när debattinlägg som publicerats i andra kanaler återpubliceras på bloggen.

Det går bra att skriva under ett alias, men den som kommenterar måste ange en fungerande e-postadress, så att vi kan nå skribenten vid behov. Vi accepterar inte heller att man skriver under olika alias för att ge sken av fler personer deltar i debatten och skribenter som gör så kommer att blockeras från att kommentera på bloggen.

Alla inlägg läses och behandlas med respekt men vi uttalar oss bara om sådant som rör Skogsstyrelsens verksamhet.

Skogsstyrelsen ger inte enskilda råd eller handlägger enskilda ärenden via denna blogg, dessa hänvisar vi till våra handläggare.

Alla inlägg, inklusive Skogsstyrelsens egna, är allmänna handlingar, vilket innebär att de kan begäras ut. Inlägg som är av betydelse för ett enskilt ärende kommer att tillföras akten i ärendet. Övriga inlägg kan komma att gallras i enlighet med gällande rutin.

Skogsstyrelsen har rätt att stänga sidan när myndigheten finner det lämpligt.

Kommentarer publiceras direkt och vi modererar i efterhand om behov uppstår. Ibland kan inlägg bli klassade som spam, vilket kan bero på att de innehåller för många länkar, och hamnar då i spam-filtret för moderering. Då vi  i första hand läser kommentarer vardagar kl.8.00-17.00 kan ett svar eller en moderering från oss ibland dröja något och därmed även att kommentaren syns på bloggen.

Vill du veta mer om Skogsstyrelsen?
Läs gärna mer om Skogsstyrelsen och vår verksamhet på www.skogsstyrelsen.se